Woodstock kleding

We geven wat meer uitleg over Woodstock 1969 en de typische Woodstock kleding

Woodstock 1969

In 1969 werd in het Amerikaanse Bethel het legendarische Woodstockfestival gehouden. Een driedaags muziekfeest met als motto: drie dagen van liefde en muziek. Het gaat de gescheidenis in al hét hippieoptreden. Meer dan 400 000 bezoekers bezochten de weide met alcohol, drugs en woodstock kleding. Woodstock 1969 verliep heel vredig.

woodstock kleding

Specifieke kledij

In de jaren 60 verovert de hippiecultuur de wereld. Jongeren gaan in tegen de maatschappelijke waarden en spiegelen dit in hun kledij. De woodstock kleding plaatst onder dit plaatje: lange haren en baarden, felgekleurde kledij, jeans en t-shirts. Ook Oosters geïnspireerde kledij zoals een kaftan passen in de woodstock kleding.

De outfits werden opgevrolijkt met kralen, bloemen en hoeden. Eigenlijk waren ze in die periode vaak écht kunstwerkjes, een beetje zoals er ook nu weer meer en meer gebruiksvoorwerpen als kunst worden behandeld.

Restanten

Hoewel de Woodstock kleding controversieel was in die tijd, bracht het een ware moderevolutie op gang. Jongeren kleedden zich niet langer volgens de voorschriften van hun ouders. De jeans en T-shirt werden aanvaard in het modebeeld en hippiekleding kreeg vooral bij meisjes af en toe en opflakkering.

Hoe zit het nu met deze kleding?

Woodstock kleding blijft populair op dansfeestjes of met carnaval. De echte hippies die nog niet volledig uit het straatbeeld zijn verdwenen zullen hierover wellicht hun mening hebben.

Maar het blijft vooral plezant!