Hippie kledingstijl

Bij hippies denk je onmiddellijk aan idealen als vrede, vrijheid, liefde versus materialisme, milieubescherming, gelijkheid van man en vrouw, vrije relaties, leven in communes, interesse in godsdiensten als boeddhisme en hindoeïsme en gebruik van wiet ter verhoging van de spiritualiteit.

Ook worden beelden opgeroepen van een typische hippie kledingstijl.

Kenmerken van de hippie kledingstijl

Er is sprake van meerdere stijlen. De hippie kledingstijl is in ieder geval te omschrijven als alternatieve kleding, bedoeld als protest tegen de consumptiemaatschappij.

Vaak draagt men versleten, tweedehands kleding. Met zelfgemaakte, wijde kleding laat je merken dat je weinig om geld en consumptie geeft. Je ziet ook vaak wijde kleding en weinig onderscheid in mannen en vrouwenkleding. Daarmee wordt benadrukt dat het verschil tussen man en vrouw niet zo groot is.

hippie kledingstijl

Een andere hippie kledingstijl wordt gevormd door de lange India kleding met bijbehorende sieraden.

Daarnaast de look van de tweedehandskleding, vroeger gedragen door onze opa’s en oma’s. Ouderwetse kleding gecombineerd met bontjassen (die écht wel kunnen!) en zakhorloges of hippe truckercaps. Weer een andere hippie kledingstijl zijn de felle prints, vaak met bloemen, geometrische patronen of oosterse motieven. Daarbij draagt men vaak plateauzolen.