Hippie kleding maken

Retrofeestjes zijn in. Ook voor carnaval is hippie kleding maken een prettig tijdverdrijf. We geven enkele tips!

hippiekleding makenWat is hippie kleding?

De jaren zestig werden overspoeld door een nieuwe jeugdcultuur: de hippieperiode. Jongelui ging zich vooral kleurrijk en losjes. Typisch zijn de wijde broekspijpen of mouwen aan een bloesje.

Men spreekt ook van de flower-powertijd. Hippie kleding maken kan eigenlijk niet zonder de nodige accessoires (die je ook zelf kan maken!). Zie zijn altijd vrolijk: een hoed, een grote zonnebril, kettingen en bloemen, een bandana. Laat u fantasie de vrije loop bij hippie kleding maken.

Vintage

Wie bij een beperkt budget wil werken kan leuke vintage kledij zoeken. Dit kan op tweedehandsbeurzen, in winkels of online. Oude kledij is zo weer opgepimpt met nieuwe, kleurrijke knopen, een grappig stiksel. Daar de modellen niet zo moeilijk na te maken zijn, kan u zeker ook zelf aan de slag met leuke vintage stoffen. Hippie kleding maken is eigenlijk gewoon weer trendy!

hippie kleding maken

De hippie haarstijl

Hippies hielden de haren lang, ook de mannen. Een snor was toen de mode. Wie wil hippie kleding maken en uit zichzelf geen lang haar heeft, zal zeker een pruik moeten aanschaffen. Pruiken laten zich niet makkelijk zelf maken, maar zijn in diverse prijsklasses en kleuren beschikbaar.